Mensendieck Helmond (therapie)

Mensendieck Helmond (therapie)

 

 

Mensendieck therapie wordt steeds populairder. Daarom kan je het ook overal volgen. Als je opzoek bent naar Mensendieck therapie in Helmond dan zal je dit dus zeker vinden! Heb je het nog nooit geprobeerd? Dan zou ik het zeker aanraden, want het is de ideale manier voor het verlichten van allerlei pijnklachten, maar wat is het verschil met cesartherapie dat hetzelfde doel heeft?

 

Wat is het verschil tussen Mensendieck en Cesartherapie?

Tussen Mensendiecktherapie en Cesartherapie zitten er slechts enkele verschillen. Beiden vormen van therapie zijn erop gericht pijnlijke klachten te verlichten, voornamelijk pijnlijke klachten die voortkomen uit artrose. Beiden zijn ook oefentherapieën, dat wil dus zeggen dat pijnsymptomen verlicht worden door middel van verschillende oefeningen en niet door medicatie. Ook het uitgangspunt is gelijk, de bedoeling van deze twee therapieën is om pijnklachten aan te pakken aan de hand van verbeterde bewegingspatronen en een betere lichaamshouding. Toch zijn er een aantal subtiele verschillen! Het verschil is voornamelijk dat de oefeningen bij een Cesartherapeut worden voorgedaan. Dit gebeurt niet bij Mensendiecktherapie, de therapeut geeft hier enkel een mondelinge instructie. Mensendieck- en Cesartherapie gaan vaak hand in hand.

Waarom Mensendiecktherapie? 

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om af te geraken van pijnklachten. Je kunt bijvoorbeeld medicatie nemen dat de dokter voorschrijft. Hoewel medicatie in sommige gevallen écht nodig is, is het toch altijd beter om medicatie te vermijden zolang dit kan. Medicatie is heilzaam omdat het ervoor zorgt dat we op een snelle en eenvoudige manier verlost geraken van onze onaangename pijnklachten. Toch heeft medicatie een groot nadeel: het is slecht voor je gezondheid! Dit klinkt misschien gek, omdat medicatie bedoelt is om je gezondheid te verbeteren, maar elke soort medicatie heeft ook zijn bijwerkingen. Elke soort medicatie is goed voor iets en slecht voor iets anders. Mensendieck Helmond (therapie) biedt je een oplossing van pijnbestrijding zonder dat je chemische stoffen moet innemen. Je hoeft je enkel bewuster te worden van je houding en je bewegingen. Het zal iets langer duren voordat de klachten verminderen, maar het is het zeker waard!

Voor wie zijn deze vormen van therapie aangeraden? 

Mensendiecktherapie en/of Cesartherapie zijn aangeraden voor mensen die kampen met allerlei klachten die ontstaan zijn door verkeerde bewegingen of een verkeerde houding. Het is belangrijk om deze lichaamsklachten tijdelijk aan te pakken, want anders kunnen deze klachten steeds erger worden en dan wordt behandeling moeilijker!

 

Hoe verloopt de therapie 

Vaak wordt deze vorm van therapie aangeraden door je arts of specialist, hij verwijst je dan door naar een therapeut. Tijdens de eerste afspraak wordt er een beeld gevormd van je klachten aan de hand van een persoonlijk gesprek en een lichamelijk onderzoek. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld, daarna zal de oefentherapeut je verschillende oefeningen aanleren die ervoor zorgen dat je pijnklachten verminderen. De therapeut maakt je tevens bewust van je houding en bewegingen.