Holistische massage

De holistische massage is een volledige lichaamsmassage, dat een subtiele energie-uitwisseling met zich mee brengt. De massage is hierbij niet alleen gericht op de ontspanning van spieren, maar ook voor de geestelijke ontspanning. Het is massage in samenstelling van de meest goed werkende elementen uit verschillende massagetechnieken en kan alleen door ervaren massage specialisten worden uitgevoerd. Je ervaart je spanningen, blokkades en problemen op een bepaald gebied dat zal dan zijn weerslag hebben op alle andere gebieden en dus ook op je lichaam. De balans raakt verstoord en hierdoor kunnen uiteindelijke klachten of zelfs ziekten ontstaan. 

 

Waarom precies deze massage 

Door massage wordt je aangeraakt en aanraking is een goede manier om dichter bij jezelf te komen. Je krijgt de mogelijkheid om te voelen wat er bij je gebeurt. Door te ervaren wat zich laat zien en daar met aandacht bij te blijven kun je contact maken met datgene wat de klacht jou te vertellen heeft. Dit kan je verheldering geven waardoor je dichter bij de oorzaak en de basis van je klacht kan komen. 

Holistische massage

Hoe werkt de massage 

Bij de holistische massage wordt de mens als een geheel behandelt. Je lichaam, geest en je contact met de omgeving bepalen wie jij bent. Emoties en spanningen worden op speciale punten in jouw lichaam opgeslagen. Een holistisch masseur zal zich richten op deze punten en kan daarbij gebruik maken van massage olie. De gebruikte grepen zijn vaak ritmisch, langzaam en meditatief. Handgrepen gericht op de spieren worden afgewisseld met schuddingen en ontspannende aanraking die met name gericht zijn op de energie. Deze massage zal beginnen op de rug en werkt van het hoofd naar de voeten toe. De meeste mensen voelen zich na een goede rugmassage diep ontspannen. Het is de bedoeling dat tijdens de massage emoties, gedachten of herinneringen naar boven komen. Het gaat er om deze te herkennen en erkennen als deel van jezelf. Hierna kan pas de genezing beginnen. 

 

Wat voor effect heeft het op jou?

Voor het hele lichaam is de holistische massage geneeskrachtig. Het masseren ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel. Verder wordt het lymfestroom gestimuleerd en het bindweefsel van de gewrichten opgerekt. Ook werkt de holistische massage op de chakra’s. Het verlicht op mentaal niveau angst en stress en helpt je bewuster maken van je lichaam als geheel. Als je eenmaal bewust bent van waar je energieblokkades zitten, kan je daarmee aan de slag. Dit doe je door een positiever zelfbeeld te ontwikkelen en de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk en gezondheid.