Dokters van morgen microbioom

Niet iedereen zal bekend zijn met het programma “dokters van morgen” maar het is een fantastisch initiatief dat in samenwerking met de stichting Darmgezondheid geschoten is. Vandaag de dag is er ondanks het internet en het grote bereik daarvan niet makkelijk geworden om mensen bewust te maken van bepaalde zaken. De stichting Darmgezondheid heeft als doel om de urgentie van dit probleem aan te kaarten bij de bevolking. Echter is vandaag de dag een overschot aan informatie waardoor mensen zich minder snel betrokken voelen bij een zaak. De wereld biedt steeds meer informatie maar dat is niet het enige wat in de wereld is ontwikkeld. De voeding wat iemand binnenkrijgt van de gemiddelde mens in de samenleving is ook een stuk chemischer geworden. Het gevolg is dat ons lichaam hier eigenlijk niet voor gemaakt is en daardoor heeft de darm het zwaar. De aflevering van Dokters van morgen richtte zich op het spijsversteringsstelsel want deze heeft het het zwaarste te verduren.

Van kop tot kont

Het thema van die dag stond ook voor; van kop tot kont. Dit is natuurlijk heel direct maar men moet doorhebben dat wat we consumeren ons hele lichaam door moet. Wanneer er dan onbekende chemische substanties meegaan kan dit erg uitdagend worden voor de darmen. De darmen zijn ontzettend belangrijk onderdeel van je lichaam en wanneer deze niet goed functioneren kan dit gevolgen hebben voor je hele lichaam. Het gevolg van deze onbekende stoffen in je lichaam is dat je microbioom wordt aangetast. Je microbioom is eigenlijk verantwoordelijk voor het in stand houden van de micro organismen in je lichaam. Wanneer deze te zwak is zal deze geen weerstand meer kunnen bieden tegen de bacteriën, virussen en gisten die momenteel in je lichaam zitten. Door een gezonde microbioom bieden die geen enkele bedreiging. Het is dus erg belangrijk dat je dit niet wegwuift en toch even onderzoek gaat doen!

Wacht niet langer en kijk snel naar het programma van de Dokters van morgen om op de hoogte te komen hoe jij je darmen zo goed mogelijk kan behandelen. Het is niet zo dat wanneer je een verkeerd hapje neemt dat je microbioom zal instorten. De urgentie ligt er alleen maar op dat we op de hoogte zijn van ons microbioom en dat we met respect leren omgaan met je lichaam. Wie wilt er nou niet gezond door het leven gaan zonder je daar zorgen over te maken!