De beste hulp voor jou met thuiszorg

Met thuiszorg wordt bedoeld, dat de zorg die je krijgt bij jou thuis wordt gegeven. Niet overal is het thuiszorg hetzelfde en zitten er nog weleens heel wat verschillen in. Daarbij gaat het om verpleging en verzorging, huishoudelijke hulp en ook de begeleiding in het dagelijkse leven. Al deze punten kunnen nog wel eens behoorlijk van elkaar verschillen. Daarom wordt er goed gekeken wie welk soort thuiszorg nodig heeft en wanneer je nou precies zulke zorg nodig hebt. Er zijn een heleboel dingen die te maken hebben met zorg en is het belangrijk dat de zorg uitgevoerd wordt door ervaren en deskundige mensen.

 

De soorten van thuiszorg

Bij verpleging en verzorging kun je denken aan het hulp krijgen tijdens het douchen of bij het opstaan uit bed. Ook kun je hulp krijgen bij de begeleiding in het dagelijkse leven, daarbij kan je denken aan sociale redzaamheid. Ook als iemand zich niet meer zelf in het huishouden redt, kan iemand van de zorg te hulp komen staan.

Thuiszorg

 

Persoonlijke verzorging

Dit is voor als er hulp nodig is in de dagelijkse hygiëne. Hierbij kan je denken aan het helpen met wassen onder de douche, het opmaken van het bed, ondersteuning tijdens het aan of uitkleden en hulp bij de toiletgang.

 

Verpleging

Zoiets is van toepassing als iemand thuis medische hulp nodig heeft. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de verzorging van een wond. Maar ook komt er het zwachtelen, injecteren, katheteriseren en blaasspoeling en stomazorg bij kijken.

 

Huishoudelijke hulp

Soms kan het zo zijn dat het zelf niet meer lukt om het huis schoon te houden. Hierbij kan je ook hulp krijgen. Het kan zijn dat door lichamelijke of geestelijke klachten de taken niet meer zelf uitgevoerd kunnen worden. Door medewerkers van de zorg kun je wat taken aan hun over laten en ervan uitgaan dat alles ook netjes wordt afgehandeld.

 

Begeleiding en ondersteuning

Het kan zijn dat de structuur op een dag niet zo best gaat en kun je daarvoor ook professionele hulp krijgen. Zo kun je wat beter de dag door en heb je er een goed overzicht op. Ook krijg je ondersteuning in bepaalde situaties die je zelf misschien wel niet meer aankunt. Ook als je alleen maar tijdelijk ergens moeite mee hebt, staan de medewerkers altijd te hulp. Ook als je niet meer weet hoe jij je dag kan besteden met leuke dingen, kan je ook daarmee geholpen worden door deel te nemen aan bepaalde activiteiten.